7 maart 2012

Een echte held kiest statiegeld

Als christenen hebben we de opdracht meegekregen om de aarde te beheren. Goed rentmeesterschap is daarom heel belangrijk denk ik.
Ik kreeg deze site doorgestuurd en wil ook jullie aandacht vragen om de petitie te tekenen.

"De meeste Nederlanders willen niet alleen statiegeld op grote plastic flessen, maar ook op kleine flesjes. Dan vinden we die plastic flesjes niet meer op straat en in de natuur. Een goedkope oplossing die goed is voor het milieu en een hoop ergernis voorkomt.
Het overheidsbesluit waarmee dat wordt geregeld ligt al jaren te wachten op een handtekening. Maar door een sterke lobby van een aantal invloedrijke bedrijven wordt het telkens weer uitgesteld. En er dreigt nu zelfs afschaffing van statiegeld op grote flessen.
De argumenten vóór statiegeld zijn sterk genoeg. Op deze website  staan ze uitgebreid beschreven. Maar als we onze stem niet laten horen, dan komt het er niet van."

Op de website van Echte Held kun je de petitie ondertekenen. Misschien iets voor jou?
(de actie is inmiddels afgelopen).
4 opmerkingen:

 1. In de USA ktijg je statiegeld op met name blikjes en flesjes. Ik vind het hier in NL nog steeds moeilijk om bijv. een aluminium blikje weg te gooien...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel om hierover iets te schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is ook een vreemde zaak dat ze nu al het statiegeld willen afschaffen. Oke maar wat moeten wij met al die rommel die nu al met ontelbaar veel in de struiken ligt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een goed punt Peter...ik weet het niet. Eén landelijke opschoondag is hiervoor niet genoeg vrees ik.

   Verwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.