2 februari 2012

Steeds minder kinderen wonen bij hun ouders

Een zorgelijk bericht dat ik afgelopen week las:

"Bijna 20 procent van de kinderen tussen 0 en 15 jaar woont niet bij beide ouders. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag bekend.
Hoe ouder het kind, des te kleiner het deel dat nog bij vader en moeder woont. Vooral onder Arubaanse en Antilliaanse jongeren is dat het geval.
Van de 15-jarigen in deze bevolkingsgroep woonde in 2010 slechts een derde bij beide eigen ouders.
Het aantal 15-jarigen dat nog bij beide ouders woont is onder autochtonen met 77 procent het grootst. Bij Marokkanen en Turken is dat respectievelijk 75 en 72 procent.
Het CBS vergeleek cijfers uit 1996 met die van 2010. In 1996 woonde 86 procent van de kinderen van 0 tot 15 jaar bij alle twee de eigen ouders, in 2010 was dat percentage gedaald tot 82. Voornaamste reden is scheiding. De meeste kinderen van gescheiden ouders wonen bij hun moeder."

Misschien kun je vandaag, als je een momentje tijd neemt, bidden voor al die kinderen die in gebroken gezinnen opgroeien.
2 opmerkingen:

  1. en ook bidden, dat jouw huwelijk een voorbeeld mag zijn voor je kinderen en je omgeving. Dat je kinderen weten hoe God het heeft bedoeld in een huwelijk tussen man en vrouw. Dat je kinderen zich rein mogen bewaren in deze wereld en zelf als ze trouwen een gelukkig en goed huwelijk mogen krijgen. Dat we een getuigenis mogen zijn in deze wereld.

    Dineke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schrikbarend, zo'n bericht. Het lijkt wel of het komt overwaaien uit de USA (daar zien we dat al zo lang gebeuren), maar misschien is het een wereldwijde tendens. Ja, bidden voor hen en ook voor onszelf, dat we een licht in de duisternis mogen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...