Organizing - handige agenda en een handig boek


Het huishouden is voor veel vrouwen (of mannen) een bediening waar we dagelijks druk mee zijn. Soms vind ik het heerlijk naast allerlei diepgaande 'geestelijke' boeken ook eens een praktisch boek over bovengenoemd onderwerp ter hand te nemen. Vorig jaar heb ik me daarom verdiept in het boek ' Aan de slag met de huishoudcoach van Els Jacobs. De subtitel is 'de nieuwe stijl opruimen, administreren, agenderen en poetsen'. En wat de titel doet suggereren staat er ook werkelijk in. Het is een geweldig boek dat je echt een steuntje in de rug geeft bij het op orde krijgen en houden van je huis.
Voor mij persoonlijk geldt vooral dat het ordelijk houden prioriteit heeft. Het is namelijk niet zo dat mijn huishouden een complete chaos maar het netjes en opgeruimd houden van je huis(houden) is soms nog moeilijker dan 'het grote opruimen' zelf. Ik heb het hele boek doorgenomen en heb talloze tips ter harte genomen.
Maar ook voor mensen die misschien van nature niet zo ordelijk en opgeruimd zijn is dit boek juist geweldig stimulerend geschreven. Alles wordt stap voor stap langsgelopen met mogelijke valkuilen en oplossingen, het boek blinkt wat mij betreft uit in duidelijkheid en overzichtelijkheid. Een aanrader dus voor iedereen die verantwoordelijk is voor het huishouden, in welke vorm dan ook, en dat eens grondig aan wil pakken of nog beter wil laten lopen.

Als ik dan toch bezig ben over het organiseren van je huishouden maak ik gelijk van de gelegenheid gebruik deze agenda aan te bevelen. 

Na het succes van vorig jaar is hij er weer: De Organizing Agenda 2012. De praktische alles-in-één-agenda waar je naast je afspraken ook je huishoudelijke taken, maaltijdplanning en boodschappenlijstjes in kunt bijhouden. Met de checklists voor vakanties en feestdagen en met de taakplanners voor schoonmaak- en onderhoudsklussen heb je volgend jaar de meeste dingen weer onder controle.

Goed georganiseerd met:
 • insteekhoesjes voor pasjes, foto's of notities nieuw!
 • ruimte voor uren- onkosten- en kilometerregistratie
 • stickers om terugkerende gebeurtenissen te markeren
 • invulpagina's voor (uit)geleende boeken en cd's
 • basislijsten voor boodschappen, medicijnkastje en schoonmaakmiddelen
 • een geheugensteuntje voor computerinlogs nieuw!
 • praktische tips van professional organizers

Voor een goed overzicht staat één week op twee pagina's, door het handzame A5 formaat kun je hem overal mee naar toe nemen. De agenda is geïllustreerd met full-colourfoto's en gebonden in een ringband, waardoor hij gemakkelijk open blijft liggen op de betreffende week. De agenda loopt van januari 2012 t/m december 2012 en voorzien van alle vakantie- en feestdagen in Nederland en België..
Door Zamarra Kok & Vivianne Steggerda
Uitgeverij: Plan-Point Planpoint

Sommige zullen misschien al een agenda hebben voor dit jaar, misschien is het dan een goede tip voor volgend jaar :)

Reacties

 1. Een boek over opruimen? Dat is een redelijke tip voor mijn vrouw, haha. Nou ja ook voor mij nu ik erover nadenk. Ik houd niet van rommel Wendy maar we hebben twee kleine hondjes met enorme poten en die beren alles onder. Nouja wel lief hoor maar als ik wel eens zie hoe steriel het bij sommige mensen is, dan denk ik, dat wordt "um" niet bij ons in het gezin. Maar we hebben een ander huis op het oog met veel grond en ruimte dus wie weet leg ik daar wel een vloer in die met een sopje af te nemen is. Dat vind ik het nadeel van laminaat dat is niet te soppen. Nou ja een beetje kan wel maar de naden gaan hier al open staan...
  Nu even de kip omdraaien die ik aan het braden ben. Zonder boekje op gevoel...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.