17 februari 2012

Je werk in de handen van de Here leggen

Al een paar weken lees ik iedere dag een hoofdstuk uit het Bijbelboek Spreuken. Ik heb het al verschillende keren gelezen maar het lijkt wel of ik elke keer weer nieuwe dingen lees. Afgelopen week las ik Spreuken 16: 3 waar staat: Beveel de HERE uw werken, dan zullen uw voornemens gelukken.
In Het Leven las ik er een opmerkelijke uitleg over:

"Er zijn verschillende manier om ons werk niet in Gods handen te leggen. Sommige mensen leggen hun werk alleen vluchtig in Zijn handen. Zij zeggen dat zij hun werk voor Hem doen, maar in werkelijkheid doen zij het voor zichzelf. Anderen geven God tijdelijk de macht over hun belangen om - op het moment dat het niet meer gaat zoals zij willen - zelf de touwtjes weer in handen te nemen. Nog weer anderen leggen een opdracht helemaal in de handen van de Heer, doen vervolgens zelf niets en vragen zich dan af waarom het niet lukt. We moeten een kwetsbaar evenwicht in stand houden: op God vertrouwen alsof alles van Hem afhangt en tegelijk werken alsof alles van ons afhangt. Probeer eens te denken aan iets speciaals, waarbij jij op dit moment betrokken bent. Heb je het in Gods handen gelegd? "

Een vraag om eens over na te denken de komende tijd.2 opmerkingen:

  1. Zeker een goede vraag om over na te denken Wendy, want vaak is het zo dat we EERST iets doen en er dan een zegen over vragen...
    Oh ja, het boek Spreuken gaat NOOIT vervelen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie blog, goed om over na te denken! Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.