10 februari 2012

Bewustzijn gevolgen scheiden vergroten

De ChristenUnie wil dat er een groter bewustzijn is over de gevolgen van een echtscheiding. ChristenUnie Kamerleden Esmé Wiegman en Joël Voordewind willen tijdens de internationale Marriage Week het gezinsbeleid van het Kabinet een nieuwe impuls geven en zet daarom relatiecursussen terug op de kaart. Wiegman: "De persoonlijke ellende die een scheiding met zich mee brengt is enorm groot, maar een echtelijke breuk heeft ook grote financiële gevolgen in de maatschappij. Relatiecursussen kunnen eraan bijdragen dat de gevolgen van een eventuele scheiding beperkt blijven."
De maatschappij wordt elke dag geconfronteerd met de gevolgen van echtscheidingen. Uit de eindrapportage van opinieonderzoek naar het belang van investeren in duurzame relaties ‘Belofte maakt schuld? Scheiden ook’ blijkt dat een echtscheiding onder andere gevolgen heeft voor uikeringen, de bijstand, de woningmarkt, juridische hulpverlening, maar een scheiding vindt ook zijn weerslag op de gezondheidszorg, sociale hulpverlening en het onderwijs.

Wiegman: "In de tijd dat er nog een programma ministerie voor Jeugd en Gezin was werden er initiatieven ontwikkeld, het Kabinet laat nu kansen liggen en het is erg stil. Het wordt hoog tijd voor een vervolg op de nota gezinsbeleid ‘De Kracht van het Gezin’ van het voormalige ministerie van Jeugd en Gezin. Ook daarin staat dat relatietherapie en relatiecursussen bijdragen aan een beter bewustzijn over de gevolgen van een echtscheiding."
Bron: ChristenUnie1 opmerking:

  1. Een goed huwelijk heeft vaak ook z'n oorsprong in een rein bewaarde jeugd.
    Daar ontbreekt het jammer genoeg enorm aan. Voor ons als christen weten we hoe God over het huwelijk denkt. En moeten we ook met zo'n instelling het huwelijk ingaan/aangaan. We leven helaas in een tijd waar het allemaal om ik mij en het mijne draait. Ook in het huwelijk. Liefde is geven en nemen en leven ook voor de ander. Ik ben dankbaar dat ik al bijna 17 jaar getrouwd ben en merk dat de liefde alleen maar toeneemt en verdiept, dat je steeds meer een eenheid wordt. Met Gods hulp, door er samen voor te bidden en er samen aan te werken.
    Misschien dat mensen niet alleen de gevolgen van een echtscheiding moeten gaan zien, maar ook de gevolgen van een goed,gelukkig huwelijk en de weg daar naar toe.

    Dineke

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.