2 januari 2012

To save a life

Wie op zoek is naar een film voor jongeren (en er als ouder ook nog wat van wil leren) kan ik van harte deze film aanraden: To save a life.

In het kort gaat de film hierover:

'Jake Taylor heeft het allemaal: vrienden, populariteit, een basketbalbeurs en het mooiste meisje van de school als vriendin. Wat kan er nog beter? 
Roger heeft niets. Geen vrienden. Geen hoop. Hij wordt continu afgewezen en aan de kant geduwd. Dingen kunnen niet slechter gaan... Toch? 

Jake en Roger waren beste vrienden toen ze nog klein waren. Maar de politiek van de middelbare school duwde ze snel uit elkaar. Nu past Roger niet meer in het kringetje van Jake, of sowieso niet in het kringetje van wie dan ook. En hij heeft er genoeg van. Hij loopt de school binnen met een geweer in zijn zak en pijn in zijn hart. Hij neemt een tragische stap.
Jakes laatste poging kan Roger niet stoppen en een plotselinge tragedie schudt de wereld van Jake door elkaar. Er breekt iets binnenin Jake en hij gaat twijfelen aan alles. 
Had hij Roger kunnen redden? In een zoektocht naar antwoorden vindt hij zichzelf zoekende naar de volgende Roger en reikt uit naar de buitengeslotenen en buitenstaanders. Maar hij komt er al snel achter dat daardoor alles waarop zijn wereld is gebaseerd wordt bedreigd. Het kan hem zijn vrienden kosten, zijn vriendin, zijn dromen en zelfs zijn reputatie.
Is het die prijs waard om het antwoord te vinden op zijn ultieme vraag: 'Wat wil ik dat mijn leven betekent?' 

Kan een film de wereld veranderen?
Nee, maar hij kan mensen veranderen die willen veranderen. 'To save a life' is meer dan een film. Het is de verandering die je kunt maken als je je invloed en tijd gebruikt voor anderen. Of dat nu gaat om familie, buren, de school, je leefomgeving of de wereld. Er zijn altijd mensen die er naar snakken om gehoord te worden en geaccepteerd te worden. 

'To save a life' is een indrukwekkende film. Maar niet alleen dat. De film daagt je uit en inspireert je, om anders te zijn. Om de wereld te veranderen.


Met bijbehorend boekje geschreven in samenwerking met de HGJB en Stichting Chris


Bekijk hieronder de trailer van deze film.


         


1 opmerking:

  1. Dank je. Ik heb nog een paar bonnen. En ik heb ook jongeren in huis. Dus ...

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...