20 januari 2012

Moeder zijn is geen verloren tijd

"Moeder zijn is beslist geen verloren tijd. Het is afschuwelijk om te merken dat de maatschappij het moeder-zijn steeds meer benaderd als (zorg-)jaren die je nu eenmaal door moet zien te komen om straks weer aan je eigen ontwikkeling te kunnen werken. Ik heb juist zoveel geleerd in de periode dat ik de kinderen thuis had en me dagelijks weidde aan hun opvoeding. Wat heb ik veel geleerd over de betekenis van God als hemelse Vader, door als moeder betrokken te zijn bij kleine kinderen. Wat heb ik de waarde van genade ontdekt, door met mijn kinderen de praktijk van vergeving te ervaren. Wat heb ik veel geleerd van de liefdevolle zorg van God op dagen dat ik met een ziek kind thuis bezig was en het verwende met mijn liefde en aandacht. Je ontwikkeling staat niet stil als je wandelt met God. Dat geldt zeker voor vrouwen die het moederschap als een schitterende tijd van hun leven willen zien en zich toewijden aan het moederschap".
Gerry Velema

5 opmerkingen:

 1. Een van de mooiste herinneringen die ik aan mijn jeugd heb, is dat mijn moeder "gewoon" moeder was/ We hadden daardoor geen tweede auto maar een heel fijne jeugd waarmee ik niet wil zeggen dat je dat anders niet kan hebben maar toch... Een moeder die thuis is heeft haar volle aandacht voor de kinderen en een moeder die werkt moet het verdelen. Ik dank God voor een moeder die moeder wilde zijn ondanks dat het ten koste ging van wat weelde....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat heb ik ook gehad, een moeder die thuis was en er ook echt was voor ons. Nu ik zelf een gezin heb besef ik wat een voorbeeld ik heb aan m,n eigen moeder.Wij hebben een enorm fijne kinder en jeugdtijd gehad ,we hadden het ook niet breed, maar dat viel in het niet bij de " rijkdom" die je wel had. Dat motiveert mij ook om mij volledig in te zetten om thuis een veilige haven te maken voor de kinderen. Een plek waar ze graag zijn. Dat ze weten dat hun moeder er voor ze is en ze met alles bij haar terecht kunnen, juist nu met kinderen in de pubertijd. Moeder zijn is zeker geen verloren tijd, je investeerd in de toekomst.

  Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dineke, juist ook pubers hebben ons zo hard nodig ook al lijkt het soms of ze zichzelf wel redden. Ik begrijp helemaal wat je bedoelt. Bij ons komen ze alle vier verspreid over de dag thuis en vinden het vaak heerlijk als ik even alle aandacht voor ze heb zodat ze hun verhaal kwijt kunnen.

   Verwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...