7 januari 2012

God betrekken in elk aspect van je leven

Vandaag las ik een mooi stukje in het het boek van Stormie Omartian 'De kracht van biddend Bijbellezen'

Spreuken 3: 5-6: Vertrouw op de Here met uw ganse hart en steun op uw eigen inzicht niet. Ken Hem in al uw wegen, dan zal Hij uw paden recht maken'.

'We moeten erop vertrouwen dat Gods wegen altijd goed zijn en niet proberen het op eigen houtje uit te zoeken of onze eigen regels op te stellen. En we moeten God bij elke aspect van ons leven betrekken.
Laten we Hem allereerst erkennen als Jezus, onze Redder, als onze Hemelse Vader, en als Heilige Geest, onze Trooster. Laten we Hem vervolgens ook erkennen als degene die in al onze behoeften voorziet en Heer is over elk aspect van ons leven. Dat betekent dat we Hem erkennen als Heer over onze relaties, ons werk, onze activiteiten, ons geld, ons huis, ons lichaam en ons huwelijk.
Heb jij een bepaald deel van je leven nog niet volledig aan God overgegeven? Zo ja, zeg dan : "Heer, ik nodig U uit om Heer te zijn in dit deel van mijn leven". Als je het niet zeker weet, vraag dan of God het je wil laten zien. Dat zal Hij doen. En wanneer je een deel ziet waarover je God nog niet volledig als Heer hebt erkend, bid dan: "Heer, ik erken U in dit deel van mijn leven en vraag U daar te heersen. Ik wil U erkennen in alles wat ik doe, zodat ik U kan eren en dienen. Dank U dat U mij wilt leiden en mijn paden wilt rechtmaken." '


4 opmerkingen:

 1. Een heel mooi stukje, dat erken ik. Maar ook wel moeilijk. Er zijn dingen die ik overgegeven heb aan God. Maar toch weer zelf in handen neem omdat ze zo verdrietig zijn.

  Lieve groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi stukje ja.
  Toch denk ik dat als wij ons overgeven aan God, dat dat niet eventueel per ongeluk maar voor een stukje kan zijn.
  Je geeft je over, of geeft je niet over. Alles of niets.
  Het zou dus een automatisme moeten zijn dat God in elk aspect van je leven min of meer een rol speelt, helaas merken veel mensen daar vaak niet zoveel van.
  We hebben vaak het gevoel dat we tekortschieten, soms terecht en soms onterecht.
  Maar ook al is het terecht en schieten we daadwerkelijk tekort, God houdt nog steeds van ons.
  Zijn liefde laat niet los, zelfs niet als wij Hem af en toe wel dreigen los te laten. Is dat niet prachtig?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alle wegen ja, en dan toch steeds zelf een zijweggetje nemen, dat doen we vaak... Mooie post Wendy, hartelijk dank weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Maria,
  Wat je schrijft zou zo moeten zijn, dat je je over geeft of niet. Alles of niets. Toch merk ik zelf dat ik toch graag bepaalde dingen zelf nog even in handen wil houden en andere dingen wel aan God overlaat. Het blijft moeilijk om je totaal aan Hem over te geven. Gelukkig laat Zijn liefde ons niet los zoals je zegt. Dank je wel voor je reactie ( en de andere bloglezers ook).

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.