10 januari 2012

"Zet geloofsopvoeding weer op de kaart van de kerk"

"We hebben met elkaar een cultuur gecreëerd waarin ouders zichzelf buitenspel hebben gezet. Factoren als carrière maken en hebben van twee banen spelen hierbij een rol. Daarom is het van belang geloofsopvoeding weer op de kaart van de kerk en de ouders te zetten," zegt Marian Geeve namens Rondom het Kind. Op vrijdag 10 en zaterdag 11 februari wordt de Rondom het Kind-conferentie gehouden. Ouders, beleidsmakers, kinderwerkers en leerkrachten komen bij elkaar om over geloofsopvoeding te praten. 

Het thema van de conferentie is 'Hartslag'. "Gods hart klopt voor kinderen," gaat Geeve verder. "Tijdens deze conferentie gaan we met elkaar nadenken hoe onze hartslag en Gods hartslag in dezelfde cadans kunnen gaan kloppen voor kinderen. Kinderwerk is een klein deel van de geloofsopvoeding van kinderen. Het is belangrijk dat de geloofsopvoeding thuis en in de kerk op elkaar wordt afgestemd. Ouders zijn in eerste instantie verantwoordelijk voor de geloofsopvoeding. Als dat thuis niet begint, is er al veel verloren. Vervolgens heeft de kerk ook weer een verantwoordelijkheid in de richting van de ouders."

Engeland
Geeve was verschillende keren in Engeland op een kindconferentie. "Eindelijk een plek waar ik als werker geïnspireerd raakte en onder de indruk was van de impact die wij als ouders, werkers, beleidsmakers en leerkrachten kunnen hebben in het leven van een kind. Mijn droom werd het om hier in Nederland ook zo’n inspiratieplek te krijgen." Die droom werd werkelijkheid in 2010, toen de eerste conferentie gehouden werd.

Verder wijst Geeve op het belang van aandacht voor alle generaties in een kerkdienst. "Het zou goed zijn om eens in het half jaar een dienst voor alle leeftijden te organiseren, zodat een dienst voor alle generaties wordt ingericht." Ook hoopt Geeve dat kinderen in de praktijk brengen wat ze leren op de zondagsschool of crèche. "We geven kinderen een brief mee voor het thuisfront, zodat ouders weten waar ze het die zondag met elkaar over hebben gehad. Een voorbeeld is: aandacht hebben voor je naaste. Hoe kunnen ouders en kinderen dat in hun gezin of buurt in de praktijk brengen?"

Bron: www.cip.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...