12 januari 2012

Enthousiast over Jezus in plaats van films en apps"Veel belijdende christenen zijn enthousiaster over de laatste film, gekochte kleding of nieuwste applicatie, dan over Jezus Christus. Misschien zegt men dit niet zo direct, maar het blijkt wel uit hun gedrag. Je ziet en hoort ze meer enthousiast praten over films en apps dan over Jezus Christus. In dat geval is er iets mis, stelt voorganger John Piper. De invloedrijke Amerikaan suggereert dat dit komt door blindheid veroorzaakt door een geestelijke doodsheid in ons hart. "Laten we verheugd zijn in Christus in plaats van over films, kleding, apps en evenementen."

Piper zou tegen christenen die in het dagelijks leven meer enthousiasme tonen voor de laatste films en apps het volgende willen zeggen: 'Ik waardeer jullie enthousiasme over de dingen, waar jullie opgewonden van raken. Je spreekt vol verwondering over goede films, mooie kleren en leuke apps. Voor mij komt het vreemd over als je niet datzelfde enthousiasme kunt opbrengen over Jezus en wat Hij voor ons heeft gedaan. Heb je nagedacht waardoor dat zou kunnen komen?'

"Het probleem is de schijnbare afwezigheid van soortgelijke gevoelens voor Christus," vervolgt Piper. "Indien soortgelijke gevoelens voor Jezus niet mogelijk zijn, lijkt dit op het schrikbeeld van afgoderij. We willen ons enthousiasme over iets goeds niet kwijtraken. Als Jezus in onze harten als uiterst waardevol wordt beschouwd, zullen andere waarden langzamerhand geordend en gezuiverd worden. Moge de Heer u veel moed en wijsheid geven om mensen te doen ontwaken door op de waarde van Jezus te wijzen."

Bron: CIP

6 opmerkingen:

 1. Moeilijk om prioriteiten te stellen. Ik heb daar moeite mee. En daar shcaam ik me ook wel een beetje voor. Film en kleding gaat nog wel maar ik heb weer andere dingen.

  Ik ga ervoor om het te noemen tijdens gebed en daarbij te vragen om een leven vol vuur voor Hem.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar hoor! De voornemens zijn er vaak wel, maar aan de uitvoering ontbreekt het regelmatig, ook bij mij.

   Verwijderen
 2. Enthousiasme ja, dat hebben we voor 1000 dingen, maar niet zo vaak voor God en de Bijbel. Vandaag spreken m'n man en ik in een kerk (in California) over het thema: leef je leven met passie. En dan passie in de zin van hartstocht voor de dingen van God.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een mooi onderwerp...Ik vind alleen het woord passie al zo mooi. Passie voor God is het allermooiste.

   Verwijderen
 3. Dat is herkenbaar. Ik verbaas me er altijd over dat christenen niet dezelfde enthousiasme aan de dag leggen als ik over het evangelie wil praten. Kom dan in andere sferen en ervaar Gods kracht. De ander waarmee ik het gesprek heb heeft dan vaak zoiets van: tja het is het geloof en dat moet je geloven en meer niet. Jammer is dat...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker jammer. Soms denk ik dat er gewoon teveel dingen zijn waar we enthousiast van kunnen worden. De welvaart is misschien te groot (?)

   Verwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.