14 december 2011

Maak goed gebruik van jouw wachttijden

Psalm 27:14 'Wacht op de Here, weest sterk, uw hart zij onversaagd: ja wacht op de Here'.

'Wanneer je psalm 27 leest wordt duidelijk dat David duidelijk een beproeving moest doorstaan. Toch was hij vol vertrouwen dat God hem er in zijn leven doorheen zou helpen. Ook wist David uit ervaring wat het betekende op God te wachten. Hij was op de leeftijd van 16 jaar tot koning gezalfd, maar werd pas koning toen hij 30 was. In de tussenliggende periode werd hij in de woestijn achtervolgd door koning Saul. David moest op God wachten voor de vervulling van Zijn belofte, dat hij zou regeren. Toen hij later koning was, werd hij door zijn opstandige zoon Absalom achtervolgd.
Wachten op God is niet altijd makkelijk. Vaak lijkt het of Hij onze gebeden niet beantwoordt of de dringende noodzaak van onze situatie niet inziet. Deze manier van denken impliceert dat God niet de leiding heeft of niet eerlijk is. Maar God is het waard om op te wachten. Klaagl. 3: 24-26 roept ons op te hopen en te wachten op de Here, omdat God vaak het wachten gebruikt om ons te verkwikken, te vernieuwen en te leren.
Maak goed gebruik van jouw wachttijden door te ontdekken wat God je erdoor wil leren'.
uit: 'Het Leven'

                             

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...