Kiezen voor je kinderen

Vorige week stond er een positief stukje in een krant over opvoeden. Nu ging dit niet specifiek over 'christelijk' opvoeden maar toch sprak het me aan.
Minister van Bijsterveldt (Onderwijs) pleit ervoor dat ouders van (jonge)  kinderen gerichte keuzes moeten maken in het belang van hun gezin. "Ouders moeten scherp hun prioriteiten stellen", zegt de minister. "Je kunt niet én al je sociale contacten onderhouden, én allebei een fulltime baan hebben, én kinderen opvoeden, én heen en weer sjouwen naar de kinderopvang, én uitgaan in het weekeinde, én een paar keer per jaar op vakantie. Kinderen zijn geen project dat je er even bij doet. Opvoeding is iets wat je maar één keer goed kunt doen."

Reacties

  1. Helemaal waar!!! Om maar in jobtermen te speken, het is naast God dienen de belangrijkste baan van je leven!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal waar. Kinderen zijn een geschenk en doordat bv de moeder thuis is en voor het kind/ de kinderen zorgt dan leg je een basis voor later. Het is zo belangrijk dat ze weten er is altijd iemand naast God die er voor mij/ons is .

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.