30 november 2011

Heb jij Mij waarlijk lief?

Het Bijbelboek Johannes is geweldig om te lezen. Er staan veel vragen in waar je juist heel persoonlijk over na kunt denken. Bv. de vraag die Jezus aan Petrus stelt in Hfdst. 21. "Heb jij Mij waarlijk lief?". Jezus vraagt het niet één keer maar drie keer!
Petrus had niet lang daarvoor de Here Jezus drie maal verloochend. Nu vraagt Jezus ook drie maal aan Petrus of hij echt van Hem houdt. Zijn antwoord heeft grote gevolgen. Toen Petrus 'ja' zei vroeg Jezus hem op Zijn schapen te passen. Het is gemakkelijk te zeggen dat je van Jezus houdt, maar de echte toets is de bereidheid Hem te dienen. Petrus had berouw getoond en nu vroeg Jezus hem zijn leven aan Hem toe te vertrouwen.

Petrus' leven veranderde toen hij uiteindelijk besefte wie Jezus was. Zijn beroep veranderde, zijn identiteit veranderde en zijn relatie met Jezus veranderde. Hij was vergeven en zag nu in wat Jezus' dood en opstanding ook voor hem betekende.
Het lijkt een eenvoudige vraag maar ons antwoord heeft, als het goed is, grote gevolgen.
Jezus vraagt aan jou en mij; 'Heb jij Mij waarlijk lief?'

1 opmerking:

  1. Mooi stukje Wendy, staat er niet ergens in Jacobus (of is het de brieven van Johannes) dat liefhebben niet met woorden is, maar met daden?!

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.