17 oktober 2011

Hoe staat het met je gebedsleven?

"Hoe staat het met je gebedsleven? Hoe belangrijk vind je dat? Het is een vraag, die ons allemaal aan gaat. Hoe essentieel is het voor ons? Wat voor rol speelt gebed in ons leven? Realiseren we ons dat we we niet zonder kunnen? De staat van ons christenleven kan men aflezen aan ons gebedsleven. Gebed is belangrijker dan Bijbelkennis. Niet dat ik niet om Bijbelkennis geef. Ik vind het belangrijk om mensen duidelijk te maken hoe belangrijk het is, dat we kennis hebben van de waarheid en de waarheid begrijpen. Maar toch is er iets belangrijkers dan dat. Dat is gebed.

De uiteindelijke test van hetgeen wat ik preek kun je aflezen aan mijn gebedsleven. Aangezien theologie zich uiteindelijk bezig houdt met de vraag wie God is, betekent dat, dat wanneer ik meer over God te weten kom, des te meer dat mij drijft om er ook naar te zoeken Hem te kennen. Niet om dingen over Hem te weten, maar om Hem te kennen. Het hele doel van Gods reddingsplan is om mij te brengen tot kennis van God. Ik kan wel spreken over wat ik geleerd heb over de wedergeboorte, maar wat is eeuwig leven? Het eeuwig leven is, dat ik Hem mag kennen, de Enige ware God in Jezus Christus, Die God gezonden heeft. Als alle kennis die ik over God heb, mij niet drijft tot gebed, dan is er iets goed mis. Dat is namelijk het doel ervan. De waarde van kennis is, dat ik daardoor de waarde van gebed ga inzien, opdat ik mij in gebed verheug en mijn tijd in gebed spendeer."


Dr. Martyn Lloyd-Jones


3 opmerkingen:

 1. Goed stukje, prikkelend...eigenlijk een vraag die dagelijks weer terugkomt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi,
  Ik wil je toch even zeggen dat ik het heel knap van je vind om dit allemaal op een weblog te schrijven. Ook de dingen die je citeert zijn vaak erg mooi en zetten aan tot denken!
  Super!

  Groet,
  MVB

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je wel Mirjam voor je bemoediging.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...