1 augustus 2011

Vecht tot niet tegen elkaar, maar werk samen

'Toen God het huwelijk instelde, heeft Hij gezegd: Man en vrouw zullen één zijn. Dat betekent onder andere dat als je teleurgesteld wordt in je verwachtingen je niet elkaar de schuld geeft, maar samen op zoek gaat naar een oplossing. De oplossing is de teleurstelling onder ogen zien, eigen verantwoordelijkheid nemen en samen aan het werk gaan. Want het huwelijk is een werkplek! Je bent samen verantwoordelijk voor de invulling van je huwelijk.
In ons citatenopschrijfboekje kwam ik een volgend verhaaltje tegen die de sfeer van een werkplek beschrijft: "In de werkplaats van de grote meester is er onder werktuigen een ruzie ontstaan; wie de belangrijkste is voor het werk. De hamer wilde de nieuwe leer erin slaan, de nijptang eist dat eerst het oude afgedane eruit moet worden getrokken, de bankschroef benadrukt zijn vastberadenheid. De zaag wil geduldig steeds weer de ziel binnendringen, de schaaf wil met zachtheid zijn werk doen. De beitel zegt: 'Weg met de oppervlakkigheid, ik wil de diepte zien,'de schaafbank wijst op duurzaamheid. Plotseling komt de werkplaatsmeester binnen. Hij zegt: 'Het gaat niet om de vraag wie de belangrijkste is, Ik heb jullie allemaal nodig, vecht tot niet tegen elkaar, maar werk samen'.
uit: 'Maak er werk van'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...