31 augustus 2011

Bloggen

Vandaag keek ik eens naar het aantal gepubliceerde blogberichten en zag tot mijn verbazing dat dit bericht nummer 555 is. Nog steeds geniet ik er elke dag van om een (klein) stukje van wat ik lees, hoor, leer of zie te delen en ik ben dankbaar voor alle inspiratie die ik van mijn Hemelse Vader ontvang hiervoor. Vaak moet ik keuzes maken en gericht kiezen want het is onmogelijk om alles wat ik zou willen delen ook te publiceren.
Onlangs zag ik bij een medebloger, die overigens een schitterend weblog heeft getiteld God is in de stilte, dat hij bepaalde keuzes maakt m.b.t. het bloggen en twitteren. Toen ik erover nadacht kwam ik eigenlijk tot dezelfde conclusie. Ik moet de keuze maken wat minder te bloggen (lees 'lezen') de komende tijd omdat andere mensen en dingen gewoon meer mijn aandacht nodig hebben. Onze kinderen zijn aan een nieuw schoolseizoen begonnen (sommigen moeten zelfs nog beginnen), het winterseizoen in de gemeente breekt aan en vergt ook de nodige voorbereidingen en dan hebben we tenslotte nog een verhuizing in het vooruitzicht. We zijn dankbaar dat God ons deze plek gegeven heeft en over twee weken hopen we de sleutel te krijgen.We hebben twee maanden klussen in het vooruitzicht. Een mooi uitdagend 'project', maar ook dit kost veel tijd en energie.
Dus... de komende tijd zullen er wat minder berichtjes op dit blog verschijnen, de blogberichten wil ik terugbrengen tot 1 à 2 per week.
Hopelijk blijven jullie lezen.

Tot slot nog een mooie uitspraak die, hoe oud hij ook is, waar blijft (en rust geeft):

"God geeft ons de rust om te aanvaarden wat niet te veranderen is, de moed om te veranderen wat veranderd moet worden en de wijsheid het ene van het andere te onderscheiden"


5 opmerkingen:

 1. Dag Wendy, ik zie dat ik je heb "geïnspireerd" om het wat rustiger aan te gaan doen wat betreft je blog? Tsja, zo kun je ook in die zin van elkaar leren ...! Maar, prioriteiten stellen is inderdaad belangrijk, dus moeten we daar wijs mee omgaan. Wat is belangrijk, en wat kan wel even wachten. Wat vraagt mijn gezin, mijn gemeente, heb ik nog tijd over voor mezelf, wat wil God? Allemaal vragen die je onder ogen moet durven zien. En dan de beslissing nemen, de stap zetten, consequenties aanvaarden.
  Maar, we blijven elkaar volgen. Sterkte met de verhuizing en alle andere activiteiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt dat jullie dit met ons willen delen.
  Deze week ook ergens nee, op gezegt het voelt goed.
  Nu maar week kijken wat er op onze weg komt en hoe het verder moet.

  Sterkte met de verhuizing en de voorbereiding daarop en Gods Zegen toegewenst.

  Groetjes Ineke

  Ps. ik blijf je volgen, dus ik blijf lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Natuurlijk blijven we lezen. Ik heb zelf nooit meer dan 2 posts per week gedaan (maar ja, ik heb dan wel 5 blogs), dat is echt meer dan genoeg.
  Leuk dat je gaat verhuizen, sterkte met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank jullie wel allemaal voor de bemoedigende reacties!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...