14 juli 2011

Tijd van bezinningDe vakantieperiode wordt op vele manieren ingevuld. Het stukje dat ik las in het zoeklicht afgelopen week sprak mij erg aan. Dirk van Genderen schrijft aan het einde van zijn artikel:

"Gebruik de vakantieperiode ook als een tijd van bezinning. Dat kan als je elders bent, maar dat kan ook thuis. Het leven, de studie en het werk zijn vaak zo druk, dat we er nauwelijks aan toekomen ons leven eens te overdenken in het licht van de eeuwigheid. Hoe was ons leven tot nog toe, hoe is het nu en wat zijn onze plannen voor de toekomst? Houden we rekening met de aanstaande wederkomst van de Here Jezus? Ik hoop en bid dat je het zegt: "Here, hier is mijn leven, het is voor U, ik geef het in Uw hand en wijst U mij Uw weg."
Laat je ook in je vakantietijd leiden door de woorden van de Here Jezus in Matteüs 6: 33a: 'Zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid.."


5 opmerkingen:

 1. Een wijs advies. Al merk ik dat in juist in de vakantie minder concentratie heb, doordat de kinderen thuis zijn. Tegenwoordig ga ik er iets eerder uit...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik las het ook en het trof me, nu krijg ik het voor de 2e keer onder ogen....
  De tekst uit Matth.6:33(en 34) is onze trouwtekst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Rian,
  Wat mooi te lezen dat je er opnieuw door bemoedigd bent. Het is zeker een mooie tekst, je kunt hem elke keer opnieuw tot je door laten dringen vind ik.
  Jedidja, ja, dat herken ik ook hoor. Vroeger opstaan is inderdaad een goede optie. Soms moet je het ook hebben van kleine korte momenten tussendoor. Ook tijdens het hardlopen heb ik soms van die momenten dat ik even kan nadenken over allerlei dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie herinnering Wendy, het komt op allerlei manieren overal terug: God verlangt ernaar dat we Hem zoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helemaal waar. Zelfs in vakantietijd hebben we daar vaak geen tijd voor!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...