11 juli 2011

Motivatie om over Christus te vertellen?

"Veel christenen hebben niet de motivatie om anderen om over Jezus te vertellen. Hoe kan dat? "Het besef dat mensen echt verloren kunnen gaan is op de achtergrond van ons hart geraakt. Het is ook iets waar we niet over willen nadenken. Dat besef geeft ons namelijk ook een verantwoordelijkheid," vertelt evangelist David de Vos. "Jezus vertelt in de Bijbel dat hij 99 schapen achterlaat om dat ene verloren schaap terug te vinden." Dat ene verloren schaap staat "hoog op de agenda van Jezus." Het is alsof Hij "niet rust voordat hij iedereen tot z'n hart gerokken heeft." Als we tijd doorbrengen met God dan zullen we "die harteklop van God duidelijker horen."

David: "God heeft er voor gekozen om door mensen te werken en het Evangelie te verkondigen via hen. Toen wij de zeggenschap over de aarde hebben gegeven aan de duivel door te zondigen heeft God dat weer hersteld door Jezus. Hij geeft de verkondiging van Zijn boodschap toen opnieuw terug in onze handen gelegd. Hij zei niet: jullie hebben het de vorige keer verprutst, Ik ga het nu maar even Zelf doen, met Mijn engelen. Hij legt de boodschap opnieuw bij ons en vraagt: 'Wil jij dit voor Mij doen?' Dan zeg ik: 'Laten we het niet nog een keer verprustsen maar in volle kracht het Evangelie verkondigen."
David de Vos


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.