30 juli 2011

De stille jaren van Corrie ten Boom

Een van de boeken die ik in de vakantie gelezen heb ik het boek 'De stille jaren van Corrie ten Boom'. Het is geschreven door Pam Rosewell More. Toen ik het uit had was ik er zelf ook gewoon even stil van. Mijn bewondering voor deze vrouw was al groot maar is nog meer toegenomen. Wat heeft de Heer haar kunnen gebruiken al die jaren en zelfs of juist nog in de laatste 'stille jaren'.

'De energieke Corrie ten Boom kon ineens niets meer: niet bewegen, niet praten. Ze had een hersenbloeding gehad. Haar begeleidster Pam Rosewell moest ineens de leiding geven aan een vrouw die gewoon was zelf de leiding te nemen.
Enige tijd daarvoor was de inmiddels 86-jarige Corrie ten Boom gestopt met reizen en woonde met Pam in Californië. Maar haar werklust was gebleven, tot enkele dagen voor haar hersenbloeding. Daarna braken vijf stille jaren aan. Zij was haar spraak kwijt en communiceerde met haar ogen en soms een enkel woord. Ondanks haar handicaps verwonderde iedereen zich over haar vredige uitstraling - een gevolg van haar intieme omgang met de Heer. Het boek is een bemoediging voor allen die te maken maken hebben met ziekte, onvermogen of een naderend einde.'

De komende tijd zal ik ongetwijfeld nog eens een paar citaten aanhalen uit haar boek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.