Voor God is iedereen gelijk

Vandaag leerde ik een wijze les uit het Bijbelboek Jakobus:

Jakobus 2:1 'Mijn broeders, houdt uw geloof in onze Here der heerlijkheid, Jezus Christus, vrij van aanzien des persoons.'

"Wij behandelen iemand die goed gekleed is en er indrukwekkend uitziet, vaak beter dan iemand met een pover uiterlijk. Dat doen we omdat we ons liever identificeren met succesvolle mensen dan met schijnbare mislukkelingen. We voelen ons beter als we aansluiting vinden bij mensen die we bewonderen.
Jakobus herinnert ons dat het bespottelijke hiervan is dat zulke 'winnaars' hun indrukwekkende levensstijl mogelijk kunnen volhouden op onze kosten. Bovendien valt het rijke mensen zwaar zich één te voelen met de Here Jezus. Hij kwam tenslotte als een nederige dienaar.
Raken wij gemakkelijk onder de indruk van status, rijkdom of beroemdheid? Hebben wij een voorliefde voor succesvolle mensen, terwijl we 'minder bedeelden' links laten liggen? Dit vooroordeel is zonde. Voor God is iedereen gelijk. En àls Hij een bepaalde groep de voorkeur geeft, zijn het wel de arme en de zwakke mensen die zichzelf niet kunnen helpen. Het zou goed zijn dit voorbeeld te volgen".
uit: Het Leven

Reacties

  1. Als gelovigen en leven naar Gods beeld moeten wij nederig zijn en dienstbaar zijn voor iedereen. Een naaste gelijk behandelen zoals wij behandeld willen worden want er is geen aanzien des persoons bij God, een ieder is gelijk. Maakt niet uit welk huidskleur je hebt of wat voor ras je bent of je arm bent of rijk; wij dienen elkaar te respecteren en elkaar lief te hebben. 1 Petrus 5
    Omgordt u allen met nederigheid want God wederstaat de hoogmoedigen, maar de nederigen geeft Hij genade. Amen

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Heb je opmerkingen of aanvullingen? Laat gerust een reactie achter!
Je reactie wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.