24 mei 2011

God is meer geïnteresseerd in wat blijft dan in tijdelijke dingen

Het Bijbelboek Jakobus spreekt mij altijd erg aan. Bijna elk vers is praktisch en juist voor vandaag de dag heel relevant en direct toepasbaar. 

Jak. 1:9-11 "Laat de geringe broeder roemen in zijn hoogheid, maar de rijke in zijn geringheid, want als een bloem in het gras zal hij vergaan. Want de zon komt op met haar hitte en doet het gras verdorren, en zijn bloem valt af en de schoonheid van haar uiterlijk verdwijnt; zó zal ook de rijke met zijn ondernemingen verwelken."

Als rijkdom, macht en status voor God niets betekenen, waarom hechten wij als mensen er dan eigenlijk zoveel waarde aan en hebben wij veel respect voor mensen die er veel van hebben? De wereld zegt juist dat je gelukkig wordt van plezier, geld en succes. Het materiële bezit geeft vaak het gevoel dat het leven zin heeft en dat je niets over zou houden als het weg zou vallen. Wanneer je bovenstaande verzen leest blijkt al snel dat God er anders tegenaan kijkt. Het gaat Hem om je hart, niet om je bankrekening. Je hart gaat mee de eeuwigheid in; je bankrekening blijft achter. Je zou kunnen zeggen dat echte rijkdom alleen gevonden kan worden in iemands geestelijke leven, niet in zijn financiële tegoeden. God is meer geïnteresseerd in wat blijft (onze ziel) dan in tijdelijke dingen (geld en bezit).

Goed om weer eens door te laten dringen...
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.