15 april 2011

Nieuwe fases

Ieder mens heeft er mee te maken: Een nieuwe fase in je leven. Je gaat binnenkort trouwen, je hebt net een nieuw huis gekocht of je verwacht een baby.
Misschien gaat je kind voor het eerst naar school of misschien word je binnenkort opa of oma. Er zijn talloze voorbeelden te noemen natuurlijk. Elke stap is weer een soort 'mijlpaal' in je leven.

Wanneer je jong bent, ben je je van al die keuzes misschien niet zo bewust maar het valt mij persoonlijk op dat wanneer je je eigen kinderen ziet opgroeien, je je nog meer bewust bent van alle keuzes die er gemaakt moeten worden. Naast de keuzes die je zelf maakt, voel je je ook betrokken bij de keuzes die je kinderen maken. Je denkt met hen mee, bidt met ze, praat met ze, begeleidt ze en geeft goedbedoelde adviezen.

Ook in ons gezin worden er, de laatste tijd bijna wekelijks, nieuwe stappen genomen. De kinderen 'vliegen uit' door het hele land. Soms beangstigt het me, aan de andere kant weet ik dat ik het allemaal over mag geven. Onderstaande tekst uit de psalmen is een enorme bemoediging. Hij heeft alles in de hand.

Psalm 68:20 "Geprezen zij de Here.
Dag aan dag draagt Hij ons; die God is ons heil."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...