15 april 2011

Kinderbijbels - een informatie websiteEnkele weken geleden heb ik een prijs gewonnen! Eigenlijk doe ik niet zo vaak mee aan prijsvragen of dat soort dingen maar toen d.m.v. een enquête van het christelijke opvoedingsblad Aan de Hand naar mijn mening werd gevraagd, heb ik dit toch eens gedaan. Met als gevolg dat ik de prachtige kinderbijbel "De Bijbel Het Boek van Jezus" van Sally Lloyd-Jones cadeau kreeg. Het is een schitterende en bijbelgetrouwe uitgave.
Onze eigen kinderen zijn de leeftijd van de kinderbijbel bijna ontgroeid, maar voor het kinderwerk in de gemeente wil ik er nog wel één ter hand nemen. Ook kijk ik graag naar de illustraties.
Wie overigens nog meer wil weten over goede kinderbijbels zou eens kunnen kijken op de website Kinderbijbels.nl Onlangs is de 100e kinderbijbelbeschrijving toegevoegd aan de site. Deze website bevat objectieve besprekingen van bijna alle Nederlandstalige kinderbijbels en is bedoeld als hulpmiddel voor ouders en opvoeders om een geschikte Bijbel voor kinderen te kiezen voor de eigen situatie en geloofsovertuiging.
De redactie (van Ark Mission) is zich ervan bewust dat het moeilijk is om een werkelijk objectieve bespreking te schrijven. Zij let er op dat de eigen theologische visie niet van invloed is op de bespreking. Daarnaast wordt iedere bespreking door een tweede redacteur gelezen en bekritiseerd.
"Het aanbod kinderbijbels is de afgelopen decennia enorm toegenomen, mede door de stroom buitenlandse kinderbijbels die in het Nederlands worden uitgegeven," vertelt Tineke Lous, eindredacteur van kinderbijbels.nl. "Ouders stellen tegenwoordig meer en andere eisen aan kinderbijbels. Vaak worden meerdere kinderbijbels in één gezin gebruikt, om telkens opnieuw bij de ontwikkeling en leeftijd van kinderen aan te sluiten. Inhoudelijk theologisch, maar ook wat betreft de illustraties. Kinderbijbels hebben nog steeds een belangrijke voorleesfunctie, echter ook de illustraties hebben, in onze beeldcultuur, een belangrijke plaats ingenomen bij het overdragen van de verhalen."
"Ook komt het regelmatig voor dat grootouders hun kleinkinderen een kinderbijbel cadeau doen. Ze willen hen iets van het geloof mee geven dat vaak zo kostbaar is voor hen zelf. Ze voelen zich hiervoor verantwoordelijk, zeker als de ouders het geloof laten schieten. Dat is een prachtige vorm van evangelisatie."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...