20 april 2011

Handboek christelijke opvoeding

Geen opvoeding is hetzelfde, maar wat leiding en begeleiding komt altijd van pas. Want hoe organiseer je voor het eerst een kinderfeestje? En wat als je kind blijft bedplassen of de waterpokken krijgt? Recent verscheen het 'Handboek christelijke opvoeding' voor ouders van kinderen tussen de 4 en de 12 jaar.

Het handboek is opgesteld door achttien deskundigen die in 24 hoofdstukken heel wat opvoedvraagstukken op tafel leggen. Het boek is vooral gericht op ouders in een 'gewone' gezinssituatie, hoewel de laatste hoofdstukken worden gewijd aan ontwikkelingsproblemen als ADHD, autisme, agressie en angsten.

Bij veel onderwerpen worden ouders uitgedaagd zelf de vertaalslag te maken naar de eigen gezins- en opvoedsituatie. Een gulden regel daarbij volgens eindredacteur dr. J. Stolk is: 'Eerst begrijpen, dan doen'. Want christelijk opvoeden is een positieve opvoeding bij uitstek, aldus de auteurs.

Kijk ook hier voor het artikel uit het R.D. Het boek is via deze link te bestellen.
(Bron: Reformatorisch Dagblad)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...