13 maart 2011

Het kind heeft meer aanleg om te geloven dan een volwassene

Onderstaande citaten van Charles Spurgeon geven aan hoe belangrijk de eerste 7 tot 12 jaren in een mensenleven zijn:

“Op jonge leeftijd is de geest nog kneedbaar. De eerste 7 jaren van ons bestaan geven dikwijls vorm aan alle resterende jaren. Geef in ieder geval godvruchtig onderwijs in de eerste twaalf jaar van elk kinderleven: het zal moeilijk zijn het geleerde te wissen”

"Het kind heeft meer aanleg om te geloven dan een volwassene. Naarmate wij ouder worden, neemt onze bekwaamheid om te geloven eerder af dan toe; elk jaar voert het onwedergeboren hart verder weg van God, en maakt het minder geschikt om de Goddelijke dingen te ontvangen".
 
"Geen grond is beter voorbereid voor het goede zaad dan wat tot nu toe niet platgetrapt is als begaanbare weg, noch tot dusver overwoekerd is met doornen. Het kind heeft de leugens van trots, de onwaarheden van ambitie, de desillusies van wereldse gezindheid, de streken van het zakenleven, de bedrieglijke redeneringen van de filosofie nog niet leren kennen. Tot nu toe heeft hij voordeel boven de volwassene. In elk geval is de wedergeboorte het werk van de Heilige Geest en Hij kan gemakkelijker werken op jongere dan op oudere leeftijd".
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...