1 maart 2011

Een helpende hand

"Er is een verhaal over een man die dreigt te verdrinken in een rivier. Hij roept om hulp. Boven hem is een brug. Daar staat iemand te kijken naar de spartelende drenkeling. De toeschouwer leunt over de brugleuning en roept de drenkeling toe wat hij had moeten doen om niet in het water te vallen en wat hij zal moeten doen als hij ooit weer in het water valt. In plaats van een helpende hand uit te steken en het leven te redden van de man die dreigt te verdrinken, staat hij te praten...en te praten. De drenkeling heeft geen preek nodig. Hij heeft iemand nodig die hem redt!
Als het gaat om bidden voor mensen die gestruikeld zijn of die gefaald hebben, moet je ophouden met 'preken'. Zet je oordeel opzij en span je in om te helpen. Correctie en instructie komen later misschien nog, maar als iemand in de problemen zit, moet je bidden....en een helpende hand toesteken!"
E. George

2 opmerkingen:

  1. Oh, hoe waar! Als preken mensenlevens zouden veranderen, was heel de wereld toch al veranderd? Soms is een simpele daad van veel meer waarde! Liefde is niet woorden, maar daden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, dit is zo waar, de eerste reactie trouwens ook! Een vrijzinnig christendom of een christendom waar losbandigheid niet wordt aangepakt, wordt al snel herkend en erkend als zijnde een verkeerd christendom. Maar een christendom dat liefdeloos is wordt niet snel gezien als iets dat verkeerd is omdat dat christendom de preken uit de bijbel haalt. Maar preken uit de bijbel halen garandeert niet alles, zoals je met het bovenstaand voorbeeld al aangeeft.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.