28 februari 2011

Trekganzen bemoedigen elkaar

"Wij kunnen veel van de natuur leren. Wist je dat bijvoorbeeld trekganzen vliegen met een snelheid van zestig tot zeventig km per uur? Ze vliegen in een V-formatie zodat elke vogel met zijn vleugels stuwkracht oplevert voor de vogel achter hem. De voorste heeft het dus het zwaarst, maar deze wordt telkens afgelost. In een groep kunnen ze zeventig procent sneller gaan dan wanneer ze alleen vliegen. Tijdens hun vlucht snateren ze naar elkaar. Dat is geen kritiek, maar ze doen het om elkaar te bemoedigen. De vogels achteraan zeggen de voorsten dat ze koers moeten houden, hun snelheid moeten handhaven.

Zo is het ook met de mensen die Jezus geloven als hun Verlosser en Heer. Als we een gemeenschappelijk doel hebben, worden we meegestuwd door de aandrang van anderen. We jagen hetzelfde doel na. Samen komen we veel verder dan wanneer we alleen zijn. Daarom heeft God ons aan elkaar gegeven. We komen gemakkelijker vooruit als er iemand achter ons staat en ons bemoedigt. Iemand die ons aanspoort vol te houden en niet af te wijken van de juiste koers. Bemoedig anderen vandaag zo. Dan kunnen we, met medegelovigen, onze trektocht voortzetten."
M. Ramaker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.