Iedere christen is een zendeling

Regelmatig wordt er op zondag gebeden voor zendelingen die, vaak door de gemeente, uitgezonden zijn naar een 'ver land'. Geweldig is dat om op deze manier bij hen betrokken te zijn en iets voor hen te kunnen betekenen. Dat moet zeker zo blijven.
Maar niet iedereen wordt geroepen om naar Afrika te gaan of naar een ander werelddeel te vertrekken. Integendeel, de meeste mensen hebben de taak en opdracht gekregen het evangelie gewoon in hun eigen woonplaats, in hun eigen straat of tijdens hun dagelijks werk te verkondigen en uit te dragen. Ook Nederland is een groot zendingsveld ...
Wat ik me daarom wel eens afvraag is waarom er zo weinig gebeden wordt voor christenen met 'een gewone baan'. Zij staan vaak ook 'midden in de wereld'. Ook ondersteunen zij vaak financieel de mensen die uitgezonden zijn en willen op hun manier net zo goed een getuige zijn en het evangelie vertellen aan hun collega's. Iedere christen is in feite een zendeling en is geroepen om het evangelie bekend te maken in de wereld op welke plek dan ook.
En niet alleen mensen met een 'betaalde baan' hebben trouwens deze verantwoordelijkheid gekregen. Ook 65+ ers, studenten, scholieren en moeders of vaders die bewust thuis blijven. In feite zijn we allemaal geroepen om op de plek waar God ons gesteld heeft een getuige te zijn. Laten we dus voor elkaar bidden in welke situatie en op welke plek we ons ook bevinden. Iedere christen is een zendeling, de één niet meer dan de ander...

Matteüs 28:19-20 "Gaat dan henen, maakt al de volken tot mijn discipelen en doopt hen in de naam des Vaders en des Zoons en des Heiligen Geestes en leert hen onderhouden al wat Ik u bevolen heb. En zie, Ik ben met u al de dagen tot aan de voleinding der wereld."


Reacties

  1. Goeie post!! Ik herken je gedachten, want ik ben momenteel bezig met het schrijven van een column (voor een Christelijk blad) over het feit dat DE zending voor iedereen persoonlijk geldt!! Jouw stukje bevestigt wat ik schrijven wil, geen toeval! Dank je wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, helemaal mee eens. Goed om te merken dat er in NL een duidelijke kentering aan de gang is: steeds meer christenen ontdekken deze waarheid. En steeds meer organisaties ook, zie bijv. www.bedrijfsgebed.nl en www.christenzijnopjewerk.nl. En vraag in je eigen kerk om op zo. 6 november 2011 mee te doen met de landelijke themazondag Christen- zijn op je werk. Alle kerken en gemeenten worden gevraagd op die zondag (of een andere als die beter past) hierover te preken/ dit thema centraal te stellen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Heb je opmerkingen of aanvullingen? Laat gerust een reactie achter!
Je reactie wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.