5 januari 2011

De vervolgde kerk kan ons helpen in het serieus nemen van de Bijbel

"Wij westerlingen hebben de luxe van veel luxe. Een overvloed aan mooie dingen leidt ons af van het Evangelie. Materialisme is een sluipmoordenaar en veel gevaarlijker dan openlijke christenvervolging. Wanneer wij de Bijbel lezen, denken we: O nee, geen vervolging, dat gaat te ver. Een vervolgde christen is blij want hij weet dat hij op de goede weg zit. De vervolgde kerk kan ons helpen in het serieus nemen van de Bijbel." Dat vertelt Open Doors woorvoerder Klaas Muurling in het Reformatorisch Dagblad.

Toen Muurling een Cubaanse predikant eens vroeg of al het lijden dat hij meemaakte hem niet te veel werd, antwoordde deze: "Het leven van een christen is als een voetreis door de woestijn. Je weet dat je niet na elke kilometer een kraan met fris water tegenkomt. De zon is heet, het zand schroeit je voeten. Maar aan het einde van de reis wacht een geweldige oase."
Een christen uit Laos was dertien keer van zijn vrijheid beroofd, mishandeld en al zijn bezittingen kwijtgeraakt. Met zijn gezin probeerde hij in het bos een nieuw bestaan te beginnen. "Ik kijk niet naar wat om mij heen is”, zei hij. "Ik heb mijn ogen gevestigd op de Eeuwige."
Door Patrick Simons


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...