7 januari 2011

De focus van je geloof - Een jonge vrouw naar Gods hart

Niet lang geleden heb ik onze dochters het dagboekje 'Een jonge vrouw naar Gods hart' van Elizabeth George cadeau gedaan. Ze genieten er erg van en hoewel ik zelf niet echt meer een hele jonge vrouw ben, heb ik er ook eens in gelezen. Ze schrijft werkelijk mooie en ook praktische dingen die je in je christenleven van elke dag zo kunt toepassen.
Het volgende sprak me aan:
"Als je niet oppast, ben je de hele dag (en de hele nacht) bezig met allerlei dingen die minder belangrijk zijn en daarmee stel je de moeilijkste, maar meest lonende 'taak' - het bidden - uit. Waarom is het zo moeilijk om te bidden?
Een ding is duidelijk.... je leeft in deze wereld. De wereld heeft meer invloed op je dan je denkt. Je wordt gebombardeerd met dingen die je verleiden tot zondigen of je afleiden van de dingen van God. Heb je het altijd zo druk dat je vergeet te bidden? Neem je geen tijd om na te denken over de beslissingen die je neemt?
Maar weinig stemmen in de wereld moedigen je aan om aandacht te besteden aan geestelijke dingen. En gebed is een geestelijke activiteit. Het doorbreekt alle drukte en richt je ogen, je hart, je gedachten en je volledige aandacht weer op God. Dus kom in actie en bid!"

2 opmerkingen:

  1. Mooi zeg en o zo waar!Vrede zij met jou en je gezin.Anne-Mae

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.