15 januari 2011

Blijven bidden voor vervolgde christenen

Noord Korea staat opnieuw bovenaan de ranglijst Christenvervolging 2011. Wanneer je onderstaand bericht leest besef je weer eens hoe belangrijk het is te blijven bidden voor dit land en voor deze mensen die het zo moeilijk hebben...


"Het is niet in woorden te vatten wat voor wreedheden het Koreaanse regime begaat. In geen enkel ander land worden christenen zo zwaar vervolgd. Tienduizenden leven en sterven uiteindelijk in concentratiekampen. Zelfs het in bezit hebben van een Bijbel is al reden genoeg om te worden geëxecuteerd of met het hele gezin gedeporteerd te worden naar een kamp, voor de rest van je leven. Hoe komt het dat de naar schatting 400.000 christenen in Noord-Korea als dieren opgejaagd worden?

Stel je eens een land voor, waar de staat besluit waar je woont, welk beroep je kiest, wat voor sport je doet of wat je eet. Stel je een land voor zonder kleur in de kleren van mensen en in gebouwen, behalve dan de schreeuwende propaganda posters die de betonnen flats, huizen en monumenten decoreren. Een land waar de Grote Leider nog steeds president is, terwijl hij al zestien jaar dood is en zijn uitgehongerde volgelingen hem moeten vereren als een god. Dat is de duistere realiteit van Noord-Korea.
Dit communistische land staat op de eerste plaats van de Ranglijst Christenvervolging 2011 van Open Doors. Het heeft deze plaats al negen jaar lang. Tientallen jaren wist niemand hoe het met de Noord-Koreaanse Kerk was na de Koreaanse oorlog. In de jaren negentig lukte het Open Doors om in contact te komen met de ondergrondse christenen en het werd duidelijk dat de Kerk in Noord-Korea springlevend was. Maar het was ook een gewonde kerk. Onderzoek van Open Doors maakt duidelijk hoe extreem ver de staat gaat in het opjagen, gevangennemen en vermoorden van christenen.
Op de Ranglijst Christenvervolging haalt Noord-Korea 90,5 van de maximaal 100 punten. De enige reden waarom het maximale aantal punten niet gehaald wordt is door de grondwet van Noord-Korea. Officieel kent het land vrijheid van godsdienst. In de praktijk hebben burgers geen enkel recht. De houding van de staat ten opzichte van christenen, is uiterst vijandig: zij hebben geen enkel bestaansrecht. Er is geen vrijheid om kerken te bouwen of thuis samen te komen. Het in bezit hebben van christelijke materialen is verboden en er staat zelfs de doodstraf op."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.