27 januari 2011

Faith like Potatoes - een film gebaseerd op ware gebeurtenissen

Persoonlijk houd ik erg van films met een (christelijke) boodschap. Het evangelie kan niet vaak en duidelijk genoeg worden verteld!
En ja, ik heb alweer een mooie film die ik aan kan raden. Gebaseerd op het boek 'Faith Like Potatoes' (Aardappelgeloof), vertelt deze film het levensverhaal van Angus Buchan, een Zambiaanse aardappelteler van Schotse komaf, die met zijn gezin naar Zuid-Afrika trekt, op zoek naar een beter leven.

In zijn strijd om een nieuw bestaan op te bouwen, krijgt hij een schijnbaar ongelooflijke serie tegenslagen te verwerken. Al snel wordt Buchans leven beheerst door gevoelens van angst en woede. Maar mede door het bezoek aan een kerkdienst, zijn keuze voor Jezus en zijn ongewone vriendschap met zijn boerenknecht, een Zulu, ondergaat Buchan een opmerkelijke transformatie.
Sommige scenes zijn wel erg aangrijpend en niet geschikt voor jongere kinderen maar dat neemt niet weg dat het echt een krachtig, inspirerend en hartverscheurend verhaal is. Waar liefde is, is hoop!
Gebaseerd op ware gebeurtenissen!

2 opmerkingen:

  1. Ik ben een groot filmliefhebber, dus bedankt voor de tip. Zou hem anders uit mezelf niet zo snel kiezen misschien. Koop jij de films die je kijkt of huur je ze?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Marianne, deze film heb ik geleend van een vriendin maar soms koop ik er ook één. Vooral in de decembermaand doen we elkaar er nog wel eens één cadeau!

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.