9 december 2010

Rijk gezegend


Toen ik afgelopen week thuis kwam met de Herziene Statenvertaling (die ik nog tegoed had als verjaardagscadeautje) bekeek onze jongste zoon deze uitvoerig. Hij vond hem prachtig! Als hij over enige tijd afscheid neemt van de basisschool mag hij ook een Bijbel uitzoeken als 'afscheidscadeau' en zijn keuze was snel gemaakt.
Even later vroeg hij hoeveel Bijbels wij eigenlijk 'wel niet' in huis hadden. Deze vraag gaf bij iedereen in het gezin aanleiding om al onze Bijbels in het hele huis eens te verzamelen en uit te stallen. We hebben er met verwondering naar gekeken. Op bovenstaande foto bleken achteraf gezien nog een paar exemplaren te ontbreken. De teller kwam op 35 uit ! (De kinderbijbels hadden we nog niet eens meegeteld).
We realiseerden ons dat we dankbare mensen zijn met zoveel Bijbels. Als je bedenkt dat (vervolgde) christenen  in diverse landen soms maar enkele blaadjes uit Gods Woord bezitten en hier enorm zuinig op moeten zijn, is dit eigenlijk onvoorstelbaar. We mogen Hem danken dat we zo rijk gezegend zijn en Zijn Woord in allerlei verschillende vertalingen kunnen en mógen lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.