29 december 2010

Kinderevangelisatie...waarom eigenlijk?

Een klein pakkend boekje heeft de laatste tijd mijn aandacht getrokken: "Kinderevangelisatie...waarom eigenlijk? door Sam Doherty.
Het boekje is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met kinderwerk en voor hen die zich willen verdiepen in de vraag waarom kinderen met het evangelie bereikt moeten worden. Sam Doherty (afkomstig uit Ierland) is sinds 1950 kinderevangelist en was ook een uitstekend leraar. Wanneer hij voor de kinderen stond, toonde hij zich echt een man van de praktijk. Hij is geen studeerkamerevangelist die allerlei theoriën achter een bureau bedenkt. Veel principes binnen het kinderwerk worden door hem en vele andere kinderwerkers toegepast. Ik kan het boekje aanbevelen aan iedereen die met kinderen werkt. Persoonlijk was ik er al van overtuigd dat ook aan (jonge) kinderen het evangelie verteld moet worden maar na het lezen van dit boekje, waarin ook veel Bijbelse argumenten staan, is dit besef alleen nog maar toegenomen.
Van harte aanbevolen ! Het boekje is gratis (alleen verzendkosten) te verkrijgen bij IKEG.

"Er is slechts één evangelie voor zowel volwassenen als kinderen. Kinderevangelisatie is geen ander evangelie, maar een vertaalprobleem waarbij wij de grote waarheden van het christelijk geloof op een heel eenvoudige manier moeten overbrengen."
Francis Schaeffer


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.