20 december 2010

Je leven niet verspillen - John Piper

"Je hoeft niet veel te weten om een groot verschil te maken voor de Here. Maar je moet wel een paar dingen weten die echt groots zijn - dat we er voor willen leven en sterven. Mensen die een verschil maken in de wereld zijn geen mensen die zich veel eigen hebben gemaakt. Het zijn mensen die overwonnen zijn door een paar dingen die heel groots zijn.

Als jij wilt dat je leven betekenisvol is, hoef je geen hoog IQ te hebben. Je hoeft niet slim te zijn, je hoeft er niet knap uit te zien, of uit een goed gezin te komen of van een goede school. Wat je moet weten zijn een paar eenvoudige prachtige onveranderbare eeuwige dingen en er door gegrepen worden en bereid zijn je leven er voor te geven. En dat is waarom iedereen een verschil kan maken. Het gaat niet om jou maar waar je door gegrepen bent.
Wat heel verdrietig is, is dat er honderden mensen zijn die niet willen dat hun leven een verschil maakt. Alles wat ze willen, is leuk gevonden worden. Misschien school afmaken, een goede baan vinden. Een leuke man of vrouw vinden, een leuk huis, een mooie auto, lange weekeinden, goede vakanties, gezond oud worden, een leuk pensioen. Een gemakkelijke dood en geen hel en er niet bij stilstaan of wat je in dit leven doet eeuwigheidswaarde heeft. Dat is een drama in de dop. Verspil je leven niet."
John Piper

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.