4 december 2010

Gods 'voetafdrukken' vinden

"Hoe heeft God zichzelf laten zien? Onder meer door de wereld om ons heen, de wereld die Hij schiep. Zijn 'voetafdrukken' zijn overal, als we ze maar willen zien. Kijk in een heldere nacht omhoog en je zult de majesteit en kracht van een oneindige Schepper zien. Laatst las ik een rapport over recente ontdekkingen in de astronomie. Daarin stond dat astronomen nu aannemen dat er wel 140 miljard melkwegen zijn in het nu bekende universum. Waarvan sommige meer dan elk miljard lichtjaren van ons verwijderd en ze bevatten allemaal ten minste honderd miljard sterren. Van zulke afstanden en hoeveelheden kunnen we ons geen voorstelling maken.
Of onderzoek eens een waterdruppel onder een krachtige microscoop. Dan zul je Gods aandacht voor zelfs het kleinste detail ontdekken. Bekijk de handjes en voetjes van een pasgeboren baby eens goed en je zult verwonderd staan over de complexiteit van Gods ontwerp. Ik las laatst een artikel waarin stond dat onze lichamen ongeveer tienduizend biljoen cellen bevatten. En elk van die cellen bevat een streng van ons eigen DNA, een onvoorstelbaar aantal. Of bedenk eens hoe planten groeien, regen valt en dieren voor hun jongen zorgen, dan zul je Gods wijsheid en zorg zien. Zelfs als we bij onszelf naar binnen kijken, ontdekken we Gods handwerk. Onze creativiteit, ons gevoel voor goed en kwaad, ons vermogen lief te hebben en te denken, zij getuigen allemaal van het feit dat God ons naar zijn beeld geschapen heeft. Waar we ook kijken, overal zien we Gods voetafdrukken."

Billy Graham


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.