24 december 2010

Een bewijs dat God bestaat

De tweede Korinthe brief is een heerlijke brief van Paulus waaruit we veel kunnen leren. Deze verzen hebben mij aan het denken gezet:
2 Korinthe 3: 17-18 "De Here nu is de Geest; en waar de Geest des Heren is, is vrijheid. En wij allen, die met een aangezicht, waarop geen bedekking meer is, de heerlijkheid des Heren weerspiegelen, veranderen naar hetzelfde beeld van heerlijkheid tot heerlijkheid, immers door de Here, die Geest is."

Het is ongelooflijk moeilijk, zo niet onmogelijk om te bewijzen dat God echt bestaat. Menselijkerwijs gesproken kunnen we dit dan ook niet laten zien of aantonen aan de mensen om ons heen. Toch heeft God zelf door middel van Zijn Heilige Geest het ultieme bewijs gegeven. Bovenstaande verzen vind ik daarom altijd bemoedigend wanneer ongelovigen aan mij vragen hoe ze zeker kunnen weten dat God bestaat. Er wordt namelijk door hen vaak, of dit nu terecht is of niet, om een 'zichtbaar' teken gevraagd. Ze willen zeker weten dat het 'waar' is.
Omdat iedere christen de Heilige Geest ontvangt wanneer hij of zij tot geloof komt is er wel degelijk iets 'zichtbaar' van God. Hij werkt zo met Zijn Geest door ons heen en wanneer Hij aan het werk is in je leven is het onmogelijk dat dat niet door anderen wordt opgemerkt. Als het goed is zien de mensen om je heen Jezus in jou! Voor mij is dit een geweldig bewijs dat God er werkelijk is. Het kan niet anders dan dat mensen aan jou en door jou heen dan iets van Zijn liefde zullen ervaren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.