Zie toe dat niemand u verleide

Ken je 'Niemand'? Wanneer je de afgelopen tijd wel eens de reclame van Nuon hebt gezien dan weet je wie ik bedoel. Niemand houdt namelijk van een koude douche en van hoge elektriciteitsrekeningen. Ook houdt Niemand van tocht en van slecht geventileerde ruimtes. Niemand houdt ervan om naar de tandarts te gaan en Niemand staat elke dag in de file. Zo is er een heleboel bedacht waar Niemand van houdt. Het is een originele reclame waar wij erg om moeten lachen. Voor degene die Niemand niet kent is hier een filmpje:



Nu staat deze reclame in ons gezin al lang niet meer op zichzelf. Wanneer je namelijk gaat opletten hoe vaak je het woord 'niemand' gebruikt en in welke context je dit doet, kom je soms voor rare verrassingen te staan. Niemand blijkt namelijk overal te zijn en bij veel dingen betrokken te zijn. Je hoort namelijk regelmatig dat 'Niemand gewond is geraakt'  en dat 'Niemand er iets aan kan doen'. Toen onze zoon gisteren zijn Bijbeltekst oefende die hij moest leren, moest hij ineens erg lachen. Hij zei namelijk de tekst uit Markus 13:5 "Ziet toe dat niemand u verleide'.
Let er de komende tijd zelf maar eens op hoe vaak u Niemand tegenkomt. Wie eenmaal deze reclame gezien heeft ontkomt er niet meer aan, je komt Niemand namelijk overal tegen!




Reacties