30 november 2010

Het moet niet gekker worden - gamen in de bibliotheek?

Onze zoon kreeg onlangs een persoonlijke uitnodiging van de bibliotheek. Zo vaak krijgt hij geen post dus hij was reuze benieuwd wat er in de enveloppe zou zitten.
Tot onze grote verbazing lazen wij onderstaand bericht:

"Vanaf 24 november kun je komen gamen bij de Bibliotheek Noordwest Veluwe. De bibliotheek heeft twee spelcomputers, een Wii en een playstation 3. Omdat je lid bent van de bibliotheek mag je gratis komen gamen. Onder de aanwezigen wordt een rode Wii verloot! "

We dachten toch echt dat de bibliotheek er was om boeken te lenen om te lezen! Als een bibliotheek het gebruik van de Wii of andere spelcomputers al gaat stimuleren wie moet dan de kinderen nog aan het lezen krijgen? Het wordt er niet makkelijker op voor (christen) ouders. Laten we zelf het goede voorbeeld blijven geven en onze kinderen niet 'laten vastgroeien' achter allerlei vormen van spelcomputers maar hen juist blijven stimuleren om te lezen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.