5 oktober 2010

Metamorfose van rups naar vlinder

Onze oudste zoon is een natuur,- en dierenliefhebber in hart en nieren. Sinds een aantal weken heeft hij een bak staan waar zich een wonder aan het voltrekken is. Hij weet dat het nou niet echt heel diervriendelijk is om dit proces in de woonkamer te volgen maar toch wacht hij - en wij met hem - op de 'transformatie' van zijn olifantenrups. Het blijft elke dag spannend of het misschien vandaag gebeuren zal...

Ik las een interessant stukje over dit proces:

"Een interessant feit van de metamorfose van rups naar vlinder is dat terwijl de rups zich in de pop bevindt, er twee dingen tegelijkertijd gebeuren: er vindt een destructief proces plaats waarbij sommige organen binnen in de rups worden afgebroken, en er is een constructief proces aan de gang waarbij er nieuwe volwassen organen worden gevormd. En zo verschijnt de rups na zijn tijd dat hij aan het gezicht onttrokken was met een vernieuwd lichaam. Getransformeerd!
Het vernieuwingsproces van de vlinder is te vergelijken met wat jij meemaakt tijdens jouw groei en verandering naar Gods wil. Het destructieve proces is jouw beslissing om niet gelijkvormig te worden aan de wereld, om haar grip op jou te verbreken, om ertegen te strijden, om je ervan af te wenden en op zoek te gaan naar iets anders. Het constructieve proces is dat je hervormd wordt om te voldoen aan Gods normen, dat je leven verandert zodat het overeenkomt met het nieuwe leven van Christus is jou. Dit is een verandering van zondige diepten naar de buitengewone hoogten die in Christus gevonden worden."
Elizabeth George

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.