17 oktober 2010

Onze arbeid is niet vergeefs in de Here

Soms vraag je je weleens af of hetgeen je hier allemaal doet op aarde wel zin heeft omdat je niet altijd direct resultaat ziet. Vooral bij de dagelijks terugkerende dingen kan deze gedachte je overvallen. Wat is het dan heerlijk om in Gods Woord te lezen dat ons werk niet vergeefs is in de Here.

1 Corinthe 15:58 " Daarom, mijn geliefde broeders, (en zusters) weest standvastig, onwankelbaar, te allen tijde overvloedig in het werk des Heren, wetende, dat uw arbeid niet vergeefs is in de Here.

Ik las er bemoedigende woorden over: "Paulus zegt dat dankzij de opstanding niets wat we onder leiding van de Here doen, nutteloos is. Soms aarzelen we om goed te doen omdat we geen resultaat zien. Maar als we blijven waarnemen vanuit hemels perspectief, begrijpen we dat het positieve resultaat van onze inspanningen vaak onzichtbaar is. Als we werkelijk geloven dat Christus de hoogste overwinning heeft behaald, beïnvloedt dat ons leven nú. Laat een schijnbaar gebrek aan resultaat je niet ontmoedigen om door te gaan met je werk. Doe goed wanneer je kunt, omdat je weet dat je werk eeuwige gevolgen heeft."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.