21 oktober 2010

Leven uit het geloof in de toekomstige genade

Het boek 'Toekomstige genade' van John Piper is een heerlijk boek.
Het hart van het boek wordt gevormd door de overtuiging dat de beloften van de toekomstige genade de sleutel zijn voor christelijk leven naar het beeld van Christus. De hand die de sleutel omdraait is het geloof, en het leven dat eruit voortvloeit, wordt leven uit het geloof in de toekomstige genade genoemd.
Met toekomstig bedoelt de schrijver niet slechts de genade van de hemel en de toekomstige eeuw. Hij bedoelt de genade die nú, deze seconde begint, ook bij het lezen van dit stukje. Met genade bedoelt hij niet alleen de vergeving van zonden door God, maar ook de kracht en schoonheid van God om je van zondigen te weerhouden. Met geloof wordt niet slechts bedoeld het vertrouwen op Jezus' sterven voor je zonden, maar ook het vertrouwen dat God 'ons met Hem ook alle dingen zal schenken' (Rom. 8:32).
Geloof is voor alles een toekomstgerichte 'zekerheid der dingen die men hoopt' (Heb.11:1). De essentie ervan is de diepe tevredenheid met alles wat God belooft voor ons te zijn in Jezus - en dat begint nu al!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.