2 oktober 2010

Een rooksignaal dat roept om Gods genade"De enige overlevende van een schipbreuk ontwaakte op een verlaten eilandje. Hij bad wanhopig elke dag tot God om redding. Hij keek elke dag uit naar tekenen aan de horizon. Maar er gebeurde niets. Langzaamaan had hij een hutje gebouwd met de aangespoelde wrakstukken. In de hut plaatste hij zijn enige hebben en houden.

Toen hij op een dag op zoek was gegaan naar voedsel, trof hij bij zijn terugkomst het hutje in vlammen aan. Een zwarte rookpluim steeg op. Nu was hij werkelijk alles kwijt. Het was een grote ramp. Totaal ontredderd stamelde hij:"Heer, mijn God hoe heeft u dit nou kunnen toelaten…?" De volgende morgen ontwaakte hij door het geluid van een steeds nabijkomende schip. Eindelijk redding. "Hoe wisten jullie dat ik er was?" vroeg hij vermoeid aan zijn redders. "We zagen je rooksignaal" antwoordden ze.

Het is gemakkelijk om ontmoedigd te raken als dingen verkeerd gaan maar we moeten de moed niet verliezen. Want God is aan het werk met ons leven, zelfs te midden van al onze zorgen, problemen en lijden. Onthoud het: als ooit je enige hutje mocht afbranden, het zou slechts een rooksignaal kunnen zijn dat om Gods genade roept."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.