28 oktober 2010

Gebeden van ouders kunnen de levens van kinderen veranderen

Gelukkig heb ik biddende ouders en ben hier ontzettend dankbaar voor. Jammer genoeg is dit niet voor iedereen zo vanzelfsprekend.
Stormie Omartian schrijft in één van haar boeken dat mensen hun doel in het leven sneller lijken te vinden als ze ouders hebben die actief voor hen bidden.

Ze schrijft er dit over: "Een zoon, zijn vader en zijn grootvader hadden alle drie moeite om in hun levensonderhoud te voorzien. Ze kwamen er pas alle drie laat in hun leven achter waar ze nu eigenlijk goed in waren. Ze wisselden telkens van baan en hadden geen duidelijk doel voor ogen. Ze hadden moeite om het hoofd boven water te houden. Geen van hen had ouders die baden dat ze met hun gaven en talenten 'uit de verf mochten komen', dat ze Gods roeping voor hun leven zouden ontdekken, of dat er deuren zouden worden geopend opdat ze tot het doel zouden komen waarvoor ze waren geschapen. De geschiedenis lijkt zich te herhalen zonder ingrijpen van God.
Ik heb ontdekt dat mensen hun levenswerk sneller lijken te vinden, als ze ouders hebben die actief voor hen bidden. Ze maken misschien niet onmiddellijk carrière, maar ze weten wel zo ongeveer wat hun doel en bestemming is en daardoor slaan ze de juiste richting in. Ze leven niet met de frustratie en doelloosheid van zoveel anderen. Veel ouders hebben wel een ideaal voor hun kind, maar meestal zoeken ze daarbij niet Gods wil. Als het leven van een kind op die manier aan het toeval wordt overgelaten, kunnen er problemen ontstaan bij de beroepskeuze. Het kind krijgt nodeloos te maken met mislukkingen, teleurstelling, twijfel en wanhoop terwijl het probeert zijn plekje te vinden. Gebeden van ouders kunnen de levens van kinderen veranderen."
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.