9 september 2010

Op de werkvloer tonen dat Christus belangrijker is

Predikant John Piper sprak onlangs voor een groep christelijke zakenlieden over hoe God van 08.00 tot 17.00 uur kan worden verheerlijkt. Hij benadrukt dat hij "gelooft in seculier werken, dat wil zeggen niet-kerkelijk werk."

"We hebben allemaal een bediening en bezitten allemaal het priesterschap van geloof. Ik onderscheid niets. Wel wil ik duidelijk maken dat uw priesterschap zichtbaar wordt in uw computerbedrijf, in de verpleging, als arts, timmerman of wat dan ook. En mijn priesterschap vindt toevallig plaats als voorganger."

"Ik geloof dat de Bijbel zegt dat we over het algemeen moeten blijven waar we zijn. We dienen alleen onze baan te verlaten als God ons op een duidelijke manier laat weten dat we dat moeten doen. Dus mijn advies is te streven om je werk op een zodanige wijze te doen dat Christus belangrijker is dan je werk. Zoek naar een manier om geld op een zodanige wijze te gebruiken dat Christus belangrijker is dan geld. En zoek op eenzelfde manier naar het hebben van relaties met mensen, waarbij je laat zien dat Christus belangrijker is dan wat dan ook.
Dat betekent niet dat relaties moeten worden afgezwakt in effectiviteit en belangrijkheid. Het betekent in feite dat ze worden versterkt! Want als Christus voor u oneindig kostbaar is, zult u nu middelen voor uw relaties en werk hebben dat u anders niet zou hebben gehad, in het geval als deze relaties voor u belangrijker waren dan God. Dus of het nu relaties, geld of activiteiten zijn, we hebben ze allemaal. We moeten creatief, vlijtig en uitmuntend zijn in al ons werk om het Evangelie te tonen op een manier dat wordt laten zien dat Christus meer waard is dan die andere zaken."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.