13 augustus 2010

Lezen van de Bijbel leidt tot minder schulden

Uit een onderzoek van 'View from the Pew' blijkt dat hoe meer iemand dagelijks de Bijbel leest, hoe minder financiële schulden die persoon heeft. Bovendien geeft iemand die regelmatig Gods Woord leest meer geld uit aan het werk van de Heer. Meer dan 1.000 christelijke gezinnen namen deel aan een enquête van View from the Pew.
Hoe minder mensen hun Bijbel lezen, hoe groter de kans dat ze meer schulden bezitten, zo blijkt uit het onderzoek. Er zijn voor dit verschil twee belangrijke redenen. De eerste reden is dat de discipline in het geestelijk leven vaak leidt tot meer disciplines op andere gebieden van iemands leven, waaronder op financieel gebied. De tweede reden is dat degenen die consequent tijd doorbrengen in de Schrift Gods wijsheid en leiding ontvangen voor hun dagelijkse financiële beslissingen.
Onder dagelijkse Bijbellezers is de kans meer dan twee keer zoveel dat ze 10 procent of meer van hun inkomen besteden aan Gods werk in hun kerk en andere instanties. Hoewel veel mensen denken dat de uitgave te maken heeft met het bedrag dat mensen hebben, is het eigenlijk de geestelijke discipline en Bijbelse overtuiging die bepaalt of iemand een trouwe en gulle gever is. Het dagelijks lezen van de Bijbel leidt mensen tot de overtuiging dat God hun ware Beschermer is, waardoor ze hun middelen toevertrouwen aan God.
Bron www.cip.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.