Ben je te druk om stille tijd te houden?

Onze dagelijkse tijd met God is van groot belang. Iemand heeft eens gezegd: 'Als je wilt ontdekken hoe iemand echt in elkaar zit, kijk dan hoe hij is als hij alleen is met God.'
Maarten Luther, de vader van de reformatie, heeft eens gezegd: 'Ik heb het vandaag zo druk dat ik minstens drie uur in gebed moet doorbrengen.' Hoe drukker hij het had, hoe meer tijd met God hij nodig had. Als wij het te druk hebben om geen stille tijd te houden, dan hebben wij het té druk !

Rick Warren schrijft in één van zijn boeken: 'Hebt u wel eens een dag zonder eten doorgebracht? Als u daarmee door zou gaan, zou u zwak en ziek worden. Dat geldt ook voor uw geestelijk leven, want de Bijbel is het noodzakelijke voedsel voor uw ziel. Als u er niet al te vaak in leest, wordt u geestelijk zwak en ziek. Toch nemen veel christenen genoegen met één 'maaltijd' per week (sommige misschien met twee), op zondag in de kerk. Met twee fysieke maaltijden per week zou u niet kunnen overleven, dus hoe zou u dat kunnen in uw geestelijk leven.'


Reacties

  1. De tijd samen met God is zo waardevol en ook broodnodig. Ik heb eens ergens gelezen dat de tijd die je samen met God doorbrengt, die tijd word je dubbel terug gegeven. Dat wil zeggen dat het lijkt alsof de klok heeft stilgestaan. Je huishouden en andere beslommeringen, je komt geen tijd tekort en je hebt meer energie en enthousiasme om je taken te doen als je samen met God bent geweest.
    Herken je dat Wendy? En misschien ook nog andere lezers die dit herkennen?

    Gods Zegen, Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat eerste wat je zegt is zeker herkenbaar. Mooie aanvulling, dank je!

      Verwijderen

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.