25 juni 2010

Tips voor je stille tijd

In het boek 12 manieren om je weg in de Bijbel te vinden wijdt Rick Warren ook een heel hoofdstuk aan het houden van stille tijd. Het is zo'n schitterend hoofdstuk dat ik het wel in zijn geheel over zou willen nemen maar dat wordt te veel. Enkele slotgedachten zette me aan het denken:

  1. Breng variatie aan in uw plan. Verander van tijd tot tijd van methode. Trap niet in de valkuil van het beoefenen van een methode in plaats van het leren kennen van Christus. (deze tip  is voor mij persoonlijk zeer waardevol)
  2. Besteed een keer een hele stille tijd aan dankzegging. Soms, wanneer bidden erg moeizaam en zwaar lijkt, zou u uw stille tijd door kunnen brengen met alleen maar dankzegging aan God, voor wie Hij is en voor wat Hij heeft gedaan. Psalm 145 is daar een goed voorbeeld van: de psalmist vraagt niets voor zichzelf.
  3. Besteed een keer een hele stille tijd aan het uit uw hoofd leren van Bijbelteksten. Af en toe zou u uw stille tijd kunnen gebruiken om teksten uit de Schrift uit uw hoofd te leren en God op deze speciale en uitdagende manier tot u te laten spreken.
  4. Houd het belangrijkste doel voor ogen: Christus leren kennen. Laat uw stille tijd niet verworden tot een wettische oefening in 'uw plicht doen'. Onthoud dat u bezig bent om Jezus Christus te ontmoeten en Hem te leren kennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.