4 juni 2010

Het vruchtbaarste zendingsveld (2)

Op jonge leeftijd kunnen kinderen dus al een keuze maken voor de Here Jezus.
Wat is kinderwerk daarom ongelooflijk belangrijk! Ik las dat ouders heel vaak hun keuze laten afhangen van wat kinderen willen. Wanneer kinderen absoluut geen zin hebben om mee naar de kerk te gaan, is de verleiding van ouders om thuis te blijven een stuk groter. Andersom geldt dit echter ook: wanneer kinderen het ontzettend goed naar hun zin hebben, dan zullen ouders eerder geneigd zijn om ook naar de kerk te gaan.

"Zowel kind als ouder bereik je dus met succesvol kinderwerk. Het begin is het belangrijkste deel van ieder werk, speciaal in het geval van een jong onervaren kind; want in die tijd wordt het karakter gevormd en de ontvankelijkheid is dan het grootst. Laten we toe dat onze kinderen zomaar ieder willekeurig verhaal aanhoren dat terloops door mensen is bedacht en laten we hen denkbeelden in zich opnemen die precies het tegenovergestelde zijn van wat wij hun toewensen?”
(uitspraak van Plato)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.