30 juni 2010

Onze Heer spoort ons aan om na te denken

"Volgens het onderwijs van onze Heer is geloof bij iemand met weinig geloof in de eerste plaats het hele probleem dat die persoon niet nadenkt (Matteus 6:25-34)", schreef de voormalig theoloog en predikant Martin Lloyd-Jones. "Hij laat de omstandigheden overheersen. Dat is het werkelijke probleem in het leven. De manier om dat te voorkomen is volgens onze Heer: denken. We moeten meer tijd besteden aan het bestuderen van de lessen van onze Heer.
De Bijbel staat vol met logica en we moeten nooit denken dat het geloof iets puur mystiek is. We moeten niet alleen zitten in een leunstoel en verwachten dat er prachtige dingen met ons gebeuren. Dat is niet het christelijk geloof. Het christelijk geloof is in wezen denken. Kijk naar de vogels, denk daar over na. Kijk naar het gras en de lelies in het veld en neem ze in overweging."
"Het probleem met de meeste mensen is echter dat ze niet denken," vervolgt Lloyd-Jones. "In plaats van dit te gaan doen, gaan ze zitten en vragen: ‘wat gaat er met mij gebeuren?’ ‘wat kan ik doen?’ Dat is de afwezigheid van het denken, het overgeven, het overwinnen. Onze Heer spoort ons aan om na te denken en dat op een christelijke wijze te doen.
 www.cip.nl

Romeinen 12:2 "En wordt niet gelijkvormig aan deze wereld, maar wordt hervormd door de vernieuwing van uw denken, opdat gij moogt erkennen wat de wil van God is, het goede, welgevallige en volkomene."Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.